Online Dammen

Programma:

Vrijdag 23 maart
Aankomst speelsters /
officials ´s morgens

13.30 uur: Opening 14.00 uur: ronde 1 Zaterdag 24 maart: 09.30 uur: ronde 2 
15.00 uur: ronde 3
Zondag 25 maart:
11.00 uur: ronde 4

Maandag 26 maart:
11.00 uur: ronde 5

Dinsdag 27 maart:
09.30 uur: ronde 6
15.00 uur: ronde 7

Woensdag 28 maart:
11.00 uur: ronde 8

Donderdag 29 maart
10.00 uur: ronde 9
16.00 uur: prijs-
uitreiking en
sluiting

Deelneemsters

 

 

 

 

Vitalia Doumesh (KNDB-rating 1219)


Vitalia speelt haar vijftiende finale. In 1997 veroverde ze als debutant de titel en bereikte daarna nog vele malen een podiumplek. Dit jaar wint ze zonder problemen haar halve finalegroep. Internationaal beschikt zij over een enorme ervaring. Vitalia is nationaal en internationaal meester bij de vrouwen. Daarnaast draagt zij ook de MF titel. In de Nationale Competitie speelt Vitalia voor Damclub Zaanstreek in de hoofdklasse. Deze vereniging heeft daarmee twee deelneemsters aan deze finale.

 

 

           

 

Leonie de Graag (KNDB-rating  1006)

 

Leonie doet voor de vijfde keer mee aan dit NK. De eerste drie keer moest zij zich neerleggen met een laatste plaats. Vorig jaar werd zij achtste. Ze plaatst zich voor deze finale met een derde plaats in haar halve finalegroep. Leonie vecht op het moment dat dit geschreven wordt met het tweede team van Witte van Moort tegen degradatie uit de hoofdklasse.

 

 

 

 

 

Nina Hoekman (KNDB-rating 1328)

 

Nina is achtvoudig kampioene van Nederland en de huidige titelhoudster. Ook dit jaar is zij de grote favoriete voor het kampioenschap. Zij is internationaal grootmeester bij de vrouwen en werd in 2001 wereldkampioene sneldammen. Vorig jaar eindigde ze tijdens de World Cup op de tweede plaats en veroverde op het EK sneldammen de bronzen plak. Nina speelt al jaren in de Nationale competitie voor Dammers Uit Oost. Met een plus drie score is zij ook dit jaar een belangrijke steunpilaar voor het team.

 

 

 

  

 

 

Mariëlle Meijer-Kromhout (KNDB-rating 1022)

 

Evenals de afgelopen drie jaar, is Mariëlle ook dit jaar van de partij in de finale. Vorig jaar kwam ze niet verder dan de negende plaats. Ongetwijfeld is ze van plan dit jaar hoger te eindigen. Ze bereikt dit keer de eindstrijd door in haar halve finalegroep als derde te finishen. In de Nationale Competitie speelt Mariëlle op hoofdklasse-niveau voor RDC in haar woonplaats Rijnsburg.

 

 

 

       

     

 

 

 

 

 

      

 

 

 Mei-Jhi Wu (KNDB-rating 1083)

 

Mei-Jhi debuteerde vorig jaar voortreffelijk op het NK met een derde plaats. Daarmee was haar deelname aan dit titeltoernooi verzekerd. Als jeugdspeler heeft zij zowel nationaal als internationaal grote successen geboekt. Vorig jaar weet zij bij de vrouwen een mooie achtste plaats te behalen tijdens het EK blitz. Mei-Jhi is MFF en valt af en toe in voor het tweede team van damvereniging VBI Huissen in de nationale hoofdklasse.

 

 

          

 

 

 

 

Rianka Rentmeetster (KNDB-rating 1124)

 

De organisatieplaats is toegewezen aan de Zeeuwse damster. Rianka speelt haar vierde finale op een rij. Bij haar debuut werd ze vijfde en de afgelopen twee titeltoernooien eindigde ze op de vierde plaats. Vast en zeker zal ze alles in het werk stellen dit jaar op het ereschavot terecht te komen. Rianka speelt voor PWG ’s-Gravenpolder, dat verrassend gedegradeerd is naar de eerste klasse. Rianka is cMNF.

 

 

 

     

       

 

 

Heike Verheul (KNDB-rating 1114)

 

De jongste deelneemster speelde al vier keer eerder dit kampioenschap. Haar beste prestatie leverde Heike in 2009: toen werd ze vierde. Vorig jaar eindigde ze op een vijfde plaats. Dit jaar verzekert ze zich van de finale met een tweede plaats in de halve finale. Heike is in het bezit van de MFF-titel en speelt voor Het Noorden in de nationale hoofdklasse. Internationaal heeft Heike al grootse resultaten geboekt bij de jeugd, bijvoorbeeld een gouden medaille tijdens het EK pupillen 2006.   

 

 

 

      

 

 

 


       

 

Agita Marterere (KNDB-rating 1215)

 

Vorig jaar maakte Agita een fantastisch debuut op het NK: samen met Nina Hoekman eindigde ze op de eerste plaats. Voor de barrage om het kampioenschap trekt zij zich verrassend genoeg terug en laat de titel daarmee aan Nina. Met deze prestatie behaalt de van oorsprong Letse damster in één klap de titel Nationaal kandidaat meester. Agita komt uit voor het tweede team van Van Stigt Thans in de nationale hoofdklasse.
Jorien Alink (KNDB-rating 1103)


Jorien maakt haar rentree in de nationale eindstrijd. Haar laatste optreden was vijf jaar geleden, ze eindigde toen op de vijfde plaats. Dit jaar wint ze haar halve finalepoule met de imposante score van 9 uit 5. Daarmee wordt haar tiende finale een feit. Haar beste prestatie behaalde ze in 2006 met een derde plaats. Als jeugdspeler was Jorien ongekend succesvol: maar liefst negen keer behaalde ze bij de meisjes in de verschillende leeftijdscategorieën de nationale titel, en tijdens het WK meisjes in 1998 wint ze de bronzen medaille. Jorien is MFF en cMNF.


Barbara Graas (KNDB-rating 1039)


De nestrix van het gezelschap speelt haar 35e finale! Haar grootste successen behaalde zij in de jaren 70: vijf keer veroverde ze de nationale titel en drie keer won ze een medaille tijdens het wereldkampioenschap. Haar laatste deelname aan het NK dateert alweer uit 2008. Dit jaar keert ze terug in de finale door in haar poule op de tweede plaats te eindigen. Barbara is MNF en MIF. Zij speelt evenals Vitalia voor Damclub Zaanstreek in de hoofdklasse

 

 

 


Arbiter Cor Boot