Online Dammen

Programma:

Vrijdag 23 maart
Aankomst speelsters /
officials ´s morgens

13.30 uur: Opening 14.00 uur: ronde 1 Zaterdag 24 maart: 09.30 uur: ronde 2 
15.00 uur: ronde 3
Zondag 25 maart:
11.00 uur: ronde 4

Maandag 26 maart:
11.00 uur: ronde 5

Dinsdag 27 maart:
09.30 uur: ronde 6
15.00 uur: ronde 7

Woensdag 28 maart:
11.00 uur: ronde 8

Donderdag 29 maart
10.00 uur: ronde 9
16.00 uur: prijs-
uitreiking en
sluiting

Voorwoord KNDB

Geachte lezer,

 

Nog maar vier maanden geleden werd het vorige NK voor vrouwen gespeeld. Hoe kan dat, zult u zich afvragen. Welnu, de afgelopen jaren was de halve finale in februari afgelopen en moesten de finalisten tot half november wachten voordat zij de finale konden spelen. Dat was geen ideale situatie en om die reden heeft de bond besloten de finale naar het voorjaar te verplaatsen.

Aangezien het Beach-hotel de accommodatie alleen buiten het vakantieseizoen beschikbaar kan stellen, moest de finale nog in maart worden gehouden.

 

Een finale met weer enkele nieuwe gezichten. Eigenlijk is dat niet juist, want de 'nieuwelingen' hebben al heel wat finales gespeeld. Schreef ik vorig jaar dat Barbara Graas haar min of meer vaste finaleplaats aan de jongere speelsters heeft moeten afstaan, dit jaar is ze er gewoon weer bij! De vechtersmentaliteit, waar ik toen over schreef, heeft haar weer teruggebracht in de strijd om de hoogste nationale titel.

Ook Jorien Alink heeft in het verleden diverse finales gespeeld. Vanwege haar opleiding en werk heeft ze een aantal jaren de damsport op een laag pitje moeten zetten maar ze is weer terug! Vorig jaar miste ze de finale op het nippertje, maar dit jaar liet ze, met slechts één verliespunt in de halve finale, zien dat ze er helemaal klaar voor is.

Degenen die in dit toernooi het hoogst eindigen, zullen door de bond worden afgevaardigd naar het EK dat in september in Emmen plaatsvindt. Nu geldt daarvoor een vrije inschrijving maar de anderen zullen de kosten zelf moeten betalen. Op dit EK zijn weer plaatsen te verdienen voor het WK 2013, waarvan nog niet bekend waar het wordt gehouden.

 

Dit evenement is de laatste van een serie van drie waarvoor de KNDB met de Stichting Damevenementen Zeeland een contract heeft afgesloten. Toch heeft het bestuur van de stichting te kennen gegeven binnenkort met de bond om de tafel te willen gaan zitten om te bekijken of er nog een vervolg aan kan worden gegeven.

Vanaf volgend jaar geldt het convenant dat de KNDB onlangs met de topspeelsters heeft afgesloten en daarin staan wat hardere eisen voor de organisatie.

Wij hopen van harte dat Zeeland hier aan kan voldoen, want waar vind je in Nederland een mooiere plek om een NK te houden dan in Zoutelande?

In de loop der jaren is er een band ontstaan tussen de bond, de deelneemsters, de organisatie en de mensen van het Beach-hotel. Het zou prachtig zijn als die samenwerking kan worden voortgezetIk wens iedereen een aangename en sportieve week toe.

 

Johan Haijtink (voorzitter KNDB)